De popjes van mevrouw Cornetto

gallery/wood-dolls-2782787_1920

'…, met Inge, goedemiddag, kan ik u helpen?'

 

'Ah, dag mevrouw. U spreekt met mevrouw Cornetto van Koksijde. Ik heb net betaald voor een abonnement op een magazine en ik vroeg me af wanneer ik die mooie mand als welkomstgeschenk kan verwachten?' ... 

 

Ai ai ai…mooie mand als geschenk? Welke mand? ’t Was de eerste keer dat ik hiervan hoorde. Dat kon ik niet zeggen, natuurlijk, want dan komt dat niet professioneel over. Dus, ik vroeg dan maar: 'Mag ik uw abonneenummer, mevrouw Cornetto?' 

 

'Ja hoor, dat is 6934251.'

 

'Dank u, mevrouw, en uw adres is …?'

 

'Da’s de Mooie Baan 95 te Koksijde.'

 

'Vriendelijk bedankt, mevrouw. Nu, u zei dat u net betaald had… ‘Tja, dat kan ik nog niet zien dan. Uw geschenk ontvangt u ongeveer drie tot vier weken nadat we uw betaling hebben ontvangen.' 

 

'Zolang nog? Moeten ze die mand dan nog zelf maken of zo?'

 

Gelukkig was mevrouw Cornetto goed gezind want ze ging verder: 'Weet u, ik maak zelf popjes, vandaar mijn vraag. Ik heb er al 20 in mijn kast staan en ik ben met een volgende bezig. Prachtig zijn ze en wat ben ik er fier op! Ik doe nog van alles en ik ben al 85 jaar, hoor. Ik ben altijd in de weer. Een gezonde geest in een gezond lichaam!' 

 

'Proficiat, mevrouw! Ik wou dat ik uw popjes kon zien, maar dat zal niet gaan hé, want Koksijde is nogal ver van hier, wij bevinden ons te Leuven.'

 

'Ja, da’s waar. Spijtig want het zijn zo’n mooie popjes, iedereen zegt dat en dan bloos ik van geluk. Zo fier dat ik ben!' 

 

En zo ging mevrouw Cornetto verder. Een hele actieve, sympathieke vrouw die zin had in een babbel. Had ik haar laten doen, dan waren we nu nog aan het babbelen, maar neen hoor, het is me uiteindelijk gelukt om haar vriendelijk te bedanken voor haar oproep, haar verhaal en om haar nog een fijne namiddag te wensen. 

 

Ik ben nog altijd benieuwd naar die popjes die ik nooit te zien zal krijgen of we zouden eens naar Koksijde moeten gaan hé hihi.