Ik woon in Canada. In een iglo.

gallery/landscape-1297082_1280

'…, met Inge, goedemiddag, kan ik u helpen?'

 

'Ah, Ik hoop van wel. Dag mevrouw. U spreekt hier met mevrouw Pame. Ik bel u om u ons adres door te geven hier in Quebec. Het is niet goed genoteerd in jullie systeem want de buren komen steeds ons magazine brengen en die wonen 3 kilometer verder.'

 

'Wel, mevrouw Pame, bedankt voor uw telefoontje. We gaan dat meteen even in orde brengen. Wat is uw abonneenummer?'

 

'Dat is 1205321 op naam van meneer Gomez, mijn man.' 

 

'Dank u, mevrouw Pame. Zegt u het maar: wat is het juiste adres?'

 

Ze gaf het me en terwijl ik de juiste gegevens opsloeg, vroeg ik haar: 'Zo mevrouw, in Canada, Quebec, hoe is het weer daar bij jullie?'

 

'Oh, het is hier koud en het ligt hier vol met sneeuw. We hebben een hele grote tuin, moet u weten, van honderd hectare (een park dus) en sinds een aantal weken is het net een skipiste. Wel prachtig om te zien hoor, maar zoals ik al zei, ’t is hier heel koud. Zelfs onze villa ligt vol met sneeuw. Ik had foto’s verstuurd naar mijn dochter. Die is manager van een manège. Ze heeft 20 paarden in Gaasbeek. Ze belde me laatst op. Mama, zei ze, je woont precies in een iglo! We begonnen allebei zo hard te lachen. Ik mis haar heel erg en de rest van de familie ook, maar ik woon hier veel liever. De mensen zijn hier veel vriendelijkere en opener. ’t Is dag en nacht verschil met België. Ik zou niet meer willen verhuizen.'

 

'Da’s fijn om te horen, mevrouw Pame. Ik ben heel blij voor u. Bedankt voor dit aangenaam en zeldzaam gesprek. U krijgt nog een mail ter bevestiging dat uw adres aangepast is. Heel veel plezier daar in Quebec. Nog een fijne dag gewenst. Dag mevrouw Pame.'